keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kuva-analyysi reportaasista


Stam1na ja Mokoma iskeytyivät vasten tallinnalaisen yleisön naamavärkkiä

http://www.soundi.fi/jutut/kuvagalleria-stam1na-ja-mokoma-iskeytyivat-vasten-tallinnalaisen-yleison-naamavarkkia/

 Vielä kerran Tallin Music Week! Maaliskuun lopussa julkaistiin Soundin sivuilla Antti Kokkosen reportaasi 28.3.–3.4. juhlitusta Tallinnan musiikkitapahtumasta, jossa myös Stam1na ja Mokoma esittelivät kykyjään paikalliselle yleisölle ja kaikenmoisille musiikkialan tyypeille.
”Tallinnan-keikan merkittävyyteen vastaan poliittisesti korrektisti jokaisen keikan olevan tärkeä. Tapahtuma on ilmeisesti joku alan kerma(perseide)n kokoontumisajo, joten eihän sitä ikinä tiedä, mitä tapahtuu, kun joku meitä parempi, kauniimpi ja rikkaampi vaikutusvaltainen ihmishirviö näkee keikkamme”, pohdiskeli Stam1nan Kai-Pekka Kangasmäki keikan yhteydessä Kokkoselle. Lue koko juttu tästä.
Nyt paikan päältä saadaan näytille vielä parit valokuvat, kun hra Kokkonen sai kameransa kotopuolessa tyhjennetyksi. Katso siis alta, miltä Sakara-yhtyeiden show etelänaapurissa näytti. Stam1na, Mokoma ja Diablo valmistautuvat paraikaa Suomessa jäähallikiertueeseensa, johon siihenkin palaamme lähiaikoina.

Mokoman Kuisma Aalto kommentoi Tallinnan-reissua seuraavasti: ”Olipa mukava maailmankiertue! Keväinen Tallinna hemmotteli erinomaisella terassikelillä, ja keikalla yleisö hemmotteli lämpimällä vastaanotolla. Lähdemme uudestaan heti, kun kutsu käy.”Kuva-analyysi 

Antti Kokkosen ottamissa Tallinnan keikkakuvissa nähdään metalliyhtye Stam1nan esiintymiskuvia ja laulaja Hyrden lähikuva, sekä metalliyhtye Mokoman laulaja Markon lähikuva. Kuvat on otettu Tallinnan keikalla jossa esiintyivät Sakara Recordsin yhtyeet Stam1na, Mokoma ja Diablo.

Kuvat ovat ovat konstertissa otettuja, missä näkyvät kirkkaat ja värikkäät valot, henkilöiden liikeet ja vähän yleisöä.Osa kuvista näyttää kännykällä otetuilta ja joissakin valotusaika on liian pieni, koska kuva on heilahtanut tai osittain puhkipalanut. Pidän eniten Hyrden lähikuvasta, mikä toimii myös lehtiuutisen pääkuvana. Se on oikein valottunut lamput tulevat hienosti taustalta ja hetki on ollut juuri sopiva kuvaa varten.

Kolme ensimmäistä kuvaa ovat paras laatuisia ja niissä on tarkka sommitelma. Kaksi jälkimmäistä kuvaa eivät taas ole niin tarkkoja, mutta niissä välittyy hyvin tiivis tunnelma ja metallikeikkojen peruspiirteitä (headbanging, laulajan käden asento).

Kuvissa on paljon vaihtia ja liikettä, mitkä viestivät aidoista tilanteista keikalla, sen vuoksi kuvat sopivat erinomaisesti tähän lehtireportaasiin.
Olisin itse ottanut myös vähän enemmän yleisöä kuviin esimerkiksi tilanteissa, missä valo levittyy yleisöön tai kun ihmismassa muodostaa moshpittejä tai wall of deathin. Olisin myös ottanut enemmän kuvia Mokoman ja Diablon esiintymisitä, koska kaikki paitsi yksi kuva on Stam1nan keikalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti